Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z przepiórczych jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki norweskie w zalewie 20 dkg.
szynka 2 plastry
pomidorki koktajlowe kilka
sól
sok z cytryny
jajka przepiórcze 12 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z przepiórczych jajek

jajka ugotować na twardo przestudzić obrać ze skorupek krewetki wyjąć z zalewy i osączyć skropić sokiem z cytryny,posolić każdą zawinąć plasterkiem szynki,pomidorki umyć na patki nadziewać na przemian jajka,krewetki i pomidorki,układać na ruszcie i upiec przed podaniem krewetki można skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak