Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 0,5 szklanki
galaretka agrestowa 1 sztuka
Biszkopt 1 z 4 jajek

Przepis i sposób przygotowania na: placek z rabarbarem

w standardowej okrągłej formie pieczemy biszkopt z 4 jajek, kiedy wystygnie dzielimy go wzdłuż na 3 blaty
rabarbar myjemy, obieramy z włókien i dzielimy na niewielkie kawałki, następnie wkładamy go do rondla,, dodajemy cukier i smażymy (tak samo jak jabłka na szarlotkę), kiedy rabarbar się zesmaży dodajemy galaretkę agrestową, dokładnie mieszamy
tak przygotowaną masą przekładamy blaty biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 27.08.2012 20:30
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak