Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Ziemniaki gotujemy lub świetnie się nadają jeśli pozostały nam z dnia poprzedniego, dokładnie ugnatamy lub przepuszczamy przez praskę, dodajemy do miski formujemy tak aby zajęła nam jej połowę, następną połowę zapełniamy mąkami(pół na pół), łaczymy delikatnie mąki z ziemniakami, wbijamy jajko i wszystko razem łączymy do jednolitej masy, następnie formujemy kulki z dziurką, gotujemy w osolonym wrzątku aż wypłyna na wierzch i tak jeszcze 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 30.07.2013 07:15
mmm z sosem są najlepsze!
Aannkaa82 12.04.2013 20:35
mój mą lubi bardzo.
Justyna/Dzastus 28.01.2013 13:25
uwielbiam
Bernadeta1 20.12.2012 23:48
pyszne kluski śląskie,nawet z dziurką
Kuchareczka2 25.10.2012 18:37
uwielbiam je
Jodaj 11.07.2012 12:46
kluseczki + sosik = pychotka :P
RenataZ-et 02.07.2012 21:52
bardzo lubię
olkaaa 28.06.2012 08:13
już dawno nie jadłam
Ania67 20.06.2012 14:48
są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak