Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • śmietana

    1/3 szk
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koperek

  • posiekany szczypiorek

  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić i udusić na maśle z dodatkiem cebuli.
Dodać bułkę tartą i zieleninę.
Dokładnie wymieszać.
Ziemniaki obrać, umyć i ściąć wierzch.
Wydrążyć środki pozostawiając cienkie ścianki.
Ziemniaki wypełnić farszem.
Ustawić je w rondlu, zalać do połowy wodą z dodatkiem jarzynki.
Ziemniaki posolić i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Wywar zagęścić śmietaną z odrobiną mąki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

patusia

04.02.2011 23:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat