Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak ze szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
mrożony szpinak 400 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
krojone pomidory 1 puszka
oliwa 2 łyżka
mleko 0,5 szklanka
czubrica
Czosnek suszony Prymat
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser feta 8 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak ze szpinakiem

Filety z kurczaka lekko rozbijamy i nacieramy suszonym czosnkiem i czubrycą.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy rozmrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.

Dusimy około 20 minut od czasu do czasu podlewając mlekiem.

Następnie do szpinaku dodajemy pomidory z puszki i dusimy jeszcze przez 10 minut.

W tym czasie na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kurczaka.

Gotowego kurczaka podajemy ze szpinakiem posypanym kilkoma kostkami fety.

Smacznego :)
Przepis z książki "Jedz pysznie, chudnij cudnie".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 07.11.2012 23:05
wygląda super
parysek10 14.06.2012 17:53
pięknie się prezentuje
magdalea 14.06.2012 15:27
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak