Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w porach

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por
musztarda meksykańska
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
czubrica
kalafior
brokuły
łosoś 180 stek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w porach

Łososia nacieramy pieprzem cytrynowym i musztardą.

Odstawiamy na godzinę.

Pory rozcinamy wzdłuż i zalewamy wrzątkiem aby zmiękły.

Łososia rozcinamy na plasterki i zawijamy we wstęgi pora.

Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.

Podajemy z kalafiorem i brokułami posypanymi czubrycą.

Smacznego :)
Przepis z książki " Jedz pysznie, chudnij cudnie".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.06.2012 21:03
to danie jest dla mnie , bardzo lubię pory i łososia
Karolinka111 14.06.2012 13:26
pyszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak