Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka warstwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez do smaku
oliwa do smaku
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ser żółty 10 (lekko ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka warstwowa

Układamy warstwami (nie mieszać):
I - białko z 6 jaj drobno pokroić, posolić, dodać pieprzu
II - żółtka z 6 jaj drobno pokroić, posolić, dodać pieprzu
III - majonez zmieszany ze śmietaną
IV - drobno pokrojona cebula
V - tuńczyk lekko pokroić, odlać sos, skropić oliwą
VI - ser żółty starty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak