Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie z zalewie pomidorowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier pomidorowy 3 łyzki
ketchup 3 łyzki
cebula 2
pomidor 1
marchew 1
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie z zalewie pomidorowej

Śledzie wymoczyc do takiego stopnia jak słone lubimy. Marchewkę ugotować. Pomidora sparzyc i obrać ze skórki. Pogotować go chwilę aż będzie rozgotowany. Zmiksowac go razem z ketchupem i przecierem. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na złocisty kolor na oleju. Marchewkę pokroić na zapałkę. Wymieszać ją z sosem pomidorowym, który według uznania doprawiamy np. pieprze. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki i zalac sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 14.06.2012 13:51
pycha
Karolinka111 14.06.2012 13:26
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak