Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka z kokosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 6 łyzek
cukier 6 łyzeke
proszek do pieczenia
kakao 2 łyzki
masa
masło 1 kostka
masa krówkowa 400 g
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka z kokosem

Białka ubic na sztywna pianę. Pod koniec dodać cukier i zmiksowac. Dodawac po 1 żółtku i cały czas miksować. Dodać przesitowaną make, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Przeciać na pół.
Masło utrzec na puch. Dodać do niego 2/3 masy krowkowej.
Biszkopta posmarować przygotowaną masą, nastepnie ułożyć herbatniki i posmarować 1/3 pozostałej czystej masy krówkowej. Znów ułożyć herbatniki i posmarować masą. Przyłozyc biszkoptem i polac polewa i postpac wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 11.08.2012 22:50
extra
Agnieszka91 14.06.2012 13:52
super ciacho
ewka1978 14.06.2012 13:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak