Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana ryba

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
tymianek
rozmaryn
sól
pieprz
olej
kalafior
pomidor
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana ryba

Przyprawe do ryb wymieszać z tymiankiem, rozmarynem, solą i pieprzem- ilość według własnego gustu. Dodać do tego olej tak, aby wyszła marynata. Rybę zamarynować i włożyć do lodówki na 3-4 godziny. Jeśli mamy fladrę marynujemy ja w całości, jeśli natomiast morszczuka marynujemy każdy filet osobno.
Kalafiora podgotować w osolonej wodzie, aby zmiękł.
Po wyciągnięciu ryby z lodówki każdą osobno zawinąc w filie aluminiową, a następnie grillować. Ok. 10 minut przed końcem rozwinąc folię i do każdej ryby dołożyć kawałek kalafiora i plasterki pomidora i cytryny. Ponownie zawinąć i jeszcze kilka minut razem pogrillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak