Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kopru włoskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper włoski pęczek
rosół 1 litr
śmietana gęsta 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
koperek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kopru włoskiego

Ryz gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Koper włoski obieramy,kroimy na nieduże kawałki, podsmażamy koper na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Rosół gotujemy,dodajemy podsmażony koper i gotujemy jeszcze około 15minut. Wsypujemy ryż,mieszamy chwilę jeszcze gotujemy po czym przyprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną. Podajemy gorącą zupę dekorując koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 16.12.2012 18:15
smaczne
Margo1 31.07.2012 21:38
ciekawa..
Margo1 31.07.2012 21:38
ciekawa..
Ada-Gaba 18.07.2012 08:13
ciekawy przepis
Grzegorz8 17.06.2012 21:28
Koper sie genialnie komponuje z wszystkim włoskim!Ja znalazlam w Lidlu salami z koprem,smakuje genialnie!Tydzien włoski rządzi!
Justyna Jussstiii 14.06.2012 23:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak