Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 5 plastrów
czosnek 3 ząbki
marchew 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
cebula 1 sztuka
olej
mąka 1 łyżka
tymianek
sól
pieprz
bulion warzywny 2 szklanki
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z warzywami

Plastry mięsa oprószamy przyprawami, nacieramy zgniecionym czosnkiem. Marchewkę, cebulę, seler kroimy w paseczki i gotujemy kilka minut w bulionie. Wyjmujmy, układamy na kawałki mięsa. Rolujemy, spinamy i obsmażamy na oleju. Od czasu do czasu podlewamy bulionem oraz winem. Powstały sos zaprawiamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak