Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka w piwnej marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
piwo 1 puszka
czosnek 4 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka w piwnej marynacie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety o grubości 1 cm. Następnie każdy lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć obranym i drobniutko pokrojonym czosnkiem i przyprawami. Mięso przełożyć do szklanego naczynia, zalać piwem i odstawić na całą noc. Kotlety układać na rozgrzanym grillu. Nie należy piec nad otwartym ogniem. Na ruszcie położyć mięso dopiero wtedy, gdy na węglu pojawi się biały nalot. Piec po 10 minut z każdej strony. W trakcie pieczenia można polewać piwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.06.2012 08:44
rewelacyjne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak