Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z ananasem z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
olej 1/3 szklanki
soku pomarańczowy 3 łyżki
rozmaryn
czosnek 1 ząbek
piwo 1/4 szklanki
ananas 4 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z ananasem z grilla

Robimy marynatę z oleju, soku z pomarańczy, gorczycy, rozmarynu, piwa i czosnku. Czosnek rozgniatamy na miazgę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Kotlety z karkówki umyć, oczyścić, osuszyć, posmaruować marynatą,i chłodźić 1–2 godz. Zamarynowane kotlety ułóż na tackach do grillowania i umieść nad żarzącymi się węglami. Piecz na rumiano 8–10 min, odwróć. Na rumianym wierzchu ułóż plastry ananasa i posmaruj je marynatą. Grilluj kolejnie 8–10 min, aż mięso będzie rumiane od spodu i wystarczająco miękkie. Ok. 5 min przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową, aby doszły w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak