Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z kremem straciatella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier 3 łyżki
mąka 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
maliny świeże 40 dkg.
galaretka malinowa 1 szt.
czekolada mleczna 1 tabliczka
śmietana 30% 3/4 l.
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z kremem straciatella

białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier,żółtka,obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać wylać do wysmarowanej tortownicy i upiec w temp.180st.ok.15min.maliny zmiksować,czekoladę posiekać,śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem,kilka łyżek odłożyć,żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i dodać do śmietany,śmietanę podzielić na połowę jedną część wymieszać z połową zmiksowanych malin a drugą z czekoladą,na biszkoptowy spód wylać masę malinową wyrównać wylać drugą połowę masy czekoladowej wyrównać i wstawić do lodówki,galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i po schłodzeniu połączyć z pozostałym musem malinowym jak zacznie tężeć wylać na ciasto i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.12.2012 10:26
super
ilka_86 03.09.2012 20:23
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak