Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta jabłlkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

musli 25 dkg.
mąka 1/3 szkl.
margaryna 3/4 kost.
cukier 1/2 szkl.
żółtko jajek 3 szt.
sól
jabłka 1 kg.
rodzynki 10 dkg.
masło 5 dkg.
cukier brązowy 3/4 szkl.
rum 1 kieliszek
cytryna
cynamon Prymat
orzechy laskowe 10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: tarta jabłlkowa

musli wymieszać z orzechami i mąką posiekać z margaryną dodać cukier,żółtka i sól zagnieść ciasto schłodzić w lodówce ok.30min.po tym czasie ciastem wylepić formę i upiec 20min.w temp.180st.rodzynki skropić rumem,jabłka obrać umyć pokroić na cząstki skropić sokiem z cytryny i podsmażyć na rozgrzanym maśle posypać je cukrem i cynamonem wymieszać część odłożyć do dekoracji a pozostałe podlać kilkoma łyżkami wody przykryć i dusić aż się rozpadną na małym ogniu dodać namoczone rodzynki wymieszać i wylać masę na upieczoną tartę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.10.2012 12:13
smaczna
Motorek 06.07.2012 07:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak