Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruchy jabłecznik z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
cukier 1 szkl.
migdały płatki 5 dkg.
margaryna 1 kost.250gr
twaróg 10 dkg.
budyń waniliowy 2 szt.
jabłka 1,5 kg.
sok z cytryny
sok jabłkowy 1/2 l.
galaretka jabłkowa 2 szt.
jajko 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kruchy jabłecznik z migdałami

z mąki,cukru,margaryny,twarogu,i 2 jaj zagnieść ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę,jabłka obrać pokroić na cząstki włożyć do garnka podlać sokiem z cytryny dodać1,5 szkl.soku jabłkowego,galaretkę,1.2szkl.cukru wymieszać i gotować 5min.budynie wymieszać z pozostałym sokiem jabłkowym wlać do jabłek i chwilę gotować aż masa zacznie gęstnieć,blachę wysmarować tłuszczem połowę wystudzonego ciasta rozwałkować i włożyć do blachy posypać bułką tartą na wierzch wyłożyć masę jabłkową,przykryć drugą rozwałkowaną częścią ciasta wierzch nakłuć widelcem posmarować rozkłóconym jajkiem wstawić do piekarnika i upiec w temp.200st.ok.30min.płatki uprażyć na patelni i posypać ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.08.2012 13:12
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak