Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z baraniny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mąka 30 gram
sól do smaku
margaryna 80 gram
włoszczyzna 150 gram
rosół 1/8 litra
pasta pomidorowa 4 łyżki
mleko do smaku
Nadzienie:
słonina 50 gram
bułeczka 2 szt
ząbek czosnku 1 szt
pieczarki 100 gram
jajko 2 szt
wędzony boczek 150 (gotowany)
wino czerwone 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z baraniny

Mięso oddzielić od kości uformować z niego duży płat,posolić.Drobno pokrojoną słoninę wytopić.Dodać umyte i pokrojone pieczarki.Dusić razem około 10 min.Bułki namoczyć w mleku,odcisnąć.Wymieszać z pokrojonym w kostkę boczkiem,solą,roztartym czosnkiem i jajkami.Całośc wymieszac i posmarowac tymnadzieniem mięso.Zawinąć i owiązać nitką.W rondlu rozpuścic margarynę,włożyć pokrojoną włoszczyznę i cebulę,dusić kilka minut.Do włoszczyzny włożyć mięso,obsmażyć z każdej strony,dolać rosół i piec w piekarniku aż do miękkości.W razie potrzeby dolewac rosól.Upieczone mięso wyjąć z rondla.Warzywa posypać mąką,przypiec.Dodać pastę pomidorową,wino iewentualnie resztę rosołu.zagotować,zmiksować.Mięso pokroić w plastry polać sosem.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.05.2013 23:30
zapowiada się smacznie
Ela15 03.04.2013 20:06
fajny przepis
Bernadeta1 16.03.2013 00:57
nie jadłam,ale kusi smakiem
Beata23 23.12.2012 15:47
super
Dorota59 26.09.2012 11:10
na pewno
artur7 02.08.2012 10:36
lubię bardzo baranine
Bożena13 23.07.2012 18:01
fajna propozycja na kolacje;)
Bożena13 23.07.2012 18:01
fajna propozycja na kolacje;)
mirosława4 20.07.2012 18:32
brzmi smacznie
Natalia40 19.07.2012 18:44
spróbowałabym chetnie
RenataZ-et 18.07.2012 18:51
zapowiada się super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak