Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka serduszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
ocet 1 łyżka
woda do gotowania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka serduszka

Składniki:
jajka
ocet
woda
Potrzebne narzędzia:
patyczki (u mnie pałeczki)
tekturka
gumki recepturki

Sposób przygotowania.
Do zimnej wody wkładamy jajka i wlewamy odrobinę octu (aby jajka nam nie pękały) - gotujemy ok.6 min.
Jajka obieramy ze skorupki starając się aby ich nie uszkodzić. Tekturkę zaginamy na pół i do środka wkładamy jajko. Następnie przykładamy patyczek, lekko go uciskamy a końce zawiązujemy gumką tak aby powstał rowek. Po jakichś 10 min nasze serduszka z jajek powinny być gotowe. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.09.2013 10:44
robiłam ,ale proste to to nie ejst :D
Kamila/kami007 14.06.2012 11:25
bardzo pomysłowe:)
joanna43 14.06.2012 08:59
zbyt mocno ścisnęłam ale następnym razem wyszły idealne
Rafał10 14.06.2012 08:58
pychotka :)
1j1o1l1a1 13.06.2012 22:32
pomysłowe...artystyczne :)
magdalea 13.06.2012 22:16
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak