Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
pieczarki 100 gram
sól do smaku
masło 40 gram
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
włoszczyzna 1 opakowanie
żółtko jajek 1 szt
śmietanka 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z kurczaka

Kurczaka umyć i ugotować w osolonej wodzie razem z włoszczyzną.Kurczaka wyjąć z rosołu,zdjąć skórkę,mięso obrać i podzielić na części.Pieczarki udusić na maśle.Przygotować zasmażke z masła i mąki dodać część rosołu(1/2 litra)i gotować około 10 minut,wymieszać ze śmietanką i żółtkiem,ale już nie gotować.Sos doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Dodać pieczarki,wymieszać.Mięso z kurczaka polać sosem.Podać np.z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.04.2013 06:44
fajny przepis
Iwusia 28.02.2013 21:18
bardzo ciekawy przepis - podoba mi się
Beata23 15.12.2012 09:14
super
Wafelek2601 07.09.2012 06:18
Pycha
mirosława4 19.07.2012 19:34
smaczne
RenataZ-et 18.07.2012 18:52
fajne
Dorota59 15.06.2012 16:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak