Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 filety
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat dowolna ilość
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
olej do smażenia dowolna ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w panierce

Filety umyć i osuszyć (zamrożone rozmrozić). Jajko wybić na talerz i rozmącić. Ryby oprószyć lekko przyprawą. Na drugi talerz wysypać bułkę. Filety zanurzać w jajku i obtaczać w bułce. Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.01.2013 21:20
super rybka
GGABI 29.09.2012 11:15
extra
Jodaj 31.08.2012 19:22
pyszny obiadek
Katarzyna59 27.06.2012 18:10
super
Marko 14.06.2012 21:01
super
Marko 14.06.2012 21:01
super
Anulka75
Anulka75 14.06.2012 20:49
lubię takie rybki
Rafał10 14.06.2012 09:00
palce lizać
Monika111 13.06.2012 22:08
fajnie wygląda :)
barbarella 13.06.2012 21:46
Standardowo i pysznie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak