Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś indycza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duża pirś indycza 1 szt
pieczarki 50 gram
mała bułeczka 1 szt
pieprz do smaku
mięso mielone 150 gram
pasta pomidorowa 1 łyżka
olej do smarowania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś indycza

Mięso podzielić na dwie części,Bułeczkę namoczyć.Pieczarki umyć i pokroić,wymieszać z mielonym mięsem,odciśniętą bułką,pastą pomidorową,solą i pieprzem.Mięso z indyka delikatnie rozciąć tak by powstały torebki.Włożyć nadzienie do środka i zaszyć.Posmarować lekko olejem i zawinąć w folię aluminiowa.Piec na rożnie lub w piekarniku około 45 min.Otworzyć folię,mięso skropić osoloną wodą i przyrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.07.2013 06:50
pyszne przygotowane mięsko
Ela15 08.04.2013 19:54
bardzo smaczna
gosia56 27.12.2012 12:52
napewno pyszne
Beata23 19.12.2012 09:19
super
Iwusia 23.09.2012 22:15
bardzo pyszna
RenataZ-et 19.07.2012 16:39
na pewno pyszne
mirosława4 18.07.2012 18:13
pyszne mięsko
IrenaM 26.06.2012 23:11
super obiadek
Rafał10 14.06.2012 09:01
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak