Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 1 szt
majonez 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy na sicie, a następnie wykładamy z torebki do salaterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, a miąższ kroimy drobną kostkę. Cebulę obieramy, kroimy również w drobną kostkę. Następnie wszystkie składniki przekładamy do salaterki z ryżem, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.06.2012 09:02
mniam mniam:)
Paweł10 13.06.2012 21:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak