Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 50 dag
marchew 3 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów

Pory dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w półplasterki. Marchewki obieramy, myjemy pod bieżacą wodą, a następnie ścieramy na tarce o duzych oczkach. Następnie pory oraz startą marchew przekładamy do salaterki. Solimy oraz pieprzymy do smaku. Dodajemy jogurt naturalny. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy głównie do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak