Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CCQ AU VIN

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 150 gram
kurczak 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
koniak 2 kieliszki
tymianek do smaku
pieczarki 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1/4 litra
chleb 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: CCQ AU VIN

Umytego kurczaka pokroić w ćwiartki,natrzeć solą i pieprzem.Boczek pokroić w cienkie plasterki,wytopić.Na tym tłuszczu obsmażyć mięso z każdej strony,wlać koniak,wino,dodać listek laurowy,pokrojone pieczarki,tymianek,posiekaną cebulę.Podlać wodą i dusić pod przykryciem około 40 min .Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę.Wyjąć mięso z sosu,sos połączyć z zasmażką,dodać wytopiony boczek,wymieszać i krótko zagotować.Mięso włożyć z powrotem do sosu.Podawać z opieczonym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.01.2014 12:20
świetny obiad
Ola1young 21.12.2013 13:34
fajna nazwa,pyszne danie :)
Iwusia 20.02.2013 23:35
coś wspaniałego
Bernadeta1 20.10.2012 00:59
nie znałam takiego przepisu muszę wypróbować
SylwiaMagdaSabin 03.09.2012 17:02
ciekawa nazwa
RenataZ-et 20.07.2012 22:48
niezłe
mirosława4 17.07.2012 18:27
fajny sposób na kurczaka a nazwa potrawy jeszcze lepsza:)
irenka 09.07.2012 21:33
ciekawy przepis
mic 06.07.2012 17:56
a co to za nazwa?
Rafał10 14.06.2012 09:03
mniam mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak