Gazpacho - pomidorówka

Gazpacho - pomidorówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skóry

    1 kg
  • seler naciowy

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    5 ząbków
  • mleko skondensowane

    150 ml
  • sól

  • mąka ziemniaczana

  • jajko

    1 szt
  • woda

    0,5 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory obrane ze skórki, selery naciowe, cebulę, czosnek pokroić i zmiksować. Całość przetrzeć jeszcze przez sito. Przecier gotować na wolnym ogniu, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i roztrzepać w zupie całe jajko. Pod koniec gotowania wlać skondensowane mleko. Przyprawić do smaku solą i oregano.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat