Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z cytryną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 75 dag
masło 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
skórki otartej z cytryny 1/3 łyżeczki
cukier 1/3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
natki pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z cytryną

Marchewkę obrać, pokrajać na talarki i gotować na małym ogniu w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli; po z sokiem z cytryny i otartą skórką, dobrze rozmieszać, dodać trochę cukru i polać marchewkę. Posypać drobno pokrajaną nacią pietruszki. Podawałam na gorąco, bo lepiej będzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.12.2012 00:09
super marchewka do obiadu
Rafał10 14.06.2012 09:06
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak