Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa z czekoladą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 2 kg
cukier żelujący 1 kg
biała czekolada 20 dag
Kwas cytrynowy Prymat 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa z czekoladą

Owoce umyć, pokroić na małe kawałki. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem i kwaskiem, dobrze wymieszać. Zagotować, gotować na małym ogniu 4 min. Dodać drobno posiekaną czekoladę. Od razu przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 7 min na małym ogniu.

Z powyższych składników otrzymamy ok. 11 słoiczków o poj. 250ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 29.11.2013 11:43
Super takich jeszcze nie jadłam :-)
Iwusia 11.07.2013 23:43
podoba mi się ten przepis :)
malaczarna23 16.08.2012 10:04
super
Sylwia26 04.08.2012 09:53
smakowicie wygląda :)
daria2911 18.06.2012 18:47
uwielbiam
Rafał10 13.06.2012 21:04
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak