Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kasza manna 1 szkl
bułki czerstwe 2 szt
jajko 2 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kotlety

Kapustę wkładamy do dużego garnka i gotujemy do miękkości. Wcześniej możemy usunąć głąb z kapusty, wtedy szybciej się ugotuje. Bułki moczymy w wodzie lub mleku. Następnie ugotowaną kapustę odcedzamy, przepuszczamy w maszynce do mięsa. Razem z kapustą mielimy odciśnięte bułki. Zmieloną kapustę oraz bułki przekładamy do miski, dodajemy kaszę manną, jajka, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy masę. Z wyrobionej masy formujemy niewielkie kotlety. Gotowe kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak