Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z bitą śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 sztuka
śmietana bita Śnieżka 1 sztuka
mleko 200 ml
manadarynki 2 sztuki
posiekana czekolada 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
migdały w słupkach 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z bitą śmietaną

Galaretkę rozpuścić 0,5 litra gorącej wody.Rozlać do czterech salaterek.Odstawić do stężenia.Mandarynki obrać podzielić na cząstki.Śnieżkę przygotować wg przepisu na opakowaniu . Gdy galaretka stężeje rozłożyć do pucharków bitą śmietanę. Ułożyć cząstki mandarynki , posypać posiekaną czekoladą ,rodzynkami oraz migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 02.07.2012 13:11
i jest :)
Rafał10 13.06.2012 21:11
To musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak