Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
woda 1,5 l
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 0,5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 3 ziarna
sól
pieprz
Grill przyprawa klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z grilla

Żeberka wraz z obranymi warzywami zalać wodą, zagotować. dodać przyprawy do rosołu i gotować na małym ogniu aż mięso będzie na tyle miękkie, że da się w nie wbić widelec (nie może się rozpadać). Wyjąć żeberka z rosołu i ostudzić. Natrzeć przyprawą i położyć na grillu.

Kiedy żeberka lekko się przyrumienią - są gotowe.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.06.2012 21:15
musi być pyszne,chyba wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak