Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy pszczyńskie

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
ogórek kiszony 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko 1 szt
mąka
olej do smażenia
żółty ser starty 5 dag
kiełbasa zwyczajna kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy pszczyńskie

Kroki postępowania

1
Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć z jednej strony solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa ułożyć po plasterku kiełbasy, ogórka i łyżeczkę startego sera.
Krok 1 - Zrazy pszczyńskie foto
2
Mięso zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Zrazy pszczyńskie foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Krok 3 - Zrazy pszczyńskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 22.06.2015 08:17
smaczne zrazy Ci wyszły
Lidzia 03.04.2014 15:43
Pyszniutkie.
Danka 29.10.2013 17:54
rewelka :)
RenataZ-et 24.10.2013 23:01
wyglądają rewelacyjnie
Malgorzata549 09.09.2013 09:45
piękne i zapewne smaczne
Iwusia 18.08.2013 23:18
ummm ... ale pysznie wyglądają, aż ślinka cieknie na ich widok
adelajda 19.07.2013 14:37
zapowiada się smacznie
Anna152 01.12.2012 09:40
swietne
PaniMISIOWA 09.11.2012 19:33
rewelacja!
anemon 05.10.2012 08:25
Bardzo apetycznie się prezentują, zwłaszcza po przekrojeniu.
Anna169Hosz 29.09.2012 19:42
Apetyczne zraziki.
wiola28a 01.09.2012 23:36
uwielbiam takie obiadki
Agnieszka_B 06.08.2012 22:49
Bardzo apetyczne!
sylwia / sytofala 13.06.2012 22:35
pochłonęła bym kilka :)
ziutula
ziutula 13.06.2012 19:45
jakie smacznie i mocno nadziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak