Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka zasmażana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
sól do smaku
pieprz
kapusta kiszona 1|2 kg
cebula 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka zasmażana

Golonkę wypłukać , włożyć do garnka . Zalać wrzącą wodą . Dodać obraną marchewkę , pietruszkę , seler oraz 1 cebulę. Posolić do smaku .Gotujemy 1 godz. Kapustę kiszoną wypłukać , odcisnąć , pokroić. Obgotować do miękkości , odcedzić . Cebulę drobniutko posiekać . Rozgrzać olej , dodać posiekaną cebulę. Następnie dodać kapustę kiszoną . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Smażyć ok 10 minut.Golonkę wyjąć z wody , włożyć do piekarnika na pól godziny. Wlać na brytfankę 60 ml wywaru z gotowania golonki.Oprószyć pieprzem.Golonkę podajemy na zasmażanej kapuście kiszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.06.2012 21:24
super musze zrobić cos takego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak