Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa węgierska z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
papryka czerwona 3 szt.
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 puszka
śmietana kwaśna 1 szkl.
mąka 2 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia
kapusta kwaszona 2 kg.
karkówka 1 kg.
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa węgierska z kminkiem

mięso umyć pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju cebulę oczyścić drobno posiekać dodać do mięsa przyprawić solą i pieprzem przykryć i dusić na małym ogniu ok.20min.paprykę umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,kapustę posiekać czosnek przecisnąć przez praskę,wszystkie składniki dodać do mięsa doprawić solą,pieprzem,papryką i kminkiem dusić przez pół godziny,podczas duszenia podlewać wodą pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką,wlewać na talerze i podawać z kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.06.2013 21:55
wspaniała zupa
Grazyna0211 26.05.2013 12:08
bardzo fajny przepis
ronald88 14.06.2012 00:32
super
Anulka75
Anulka75 13.06.2012 19:11
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak