Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowa tarta

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
jajko 1 szt
rabarbar 40 dag
cukier 3 łyżki
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowa tarta

Z mąki, margaryny, proszku, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć na 15 min do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno formy i jej brzegi, nakłuć widelcem. Piec 10 min w temp. 180st. Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, nałożyć na tartę. Z cukru i 3 łyżek wody zrobić syrop, skropić nim rabarbar. Piec 35 min w temp. 180st. Przestudzić. Galaretkę rozpuścić w szkl. wrzątku, ostudzić. Tężejącą wylać na tartę. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.10.2013 23:50
prezentuje się bardzo smacznie
adelajda 16.07.2013 14:34
bardzo lubię tarty nie ważne co zawierają
caralajna 21.11.2012 19:33
bardzo apetyczna
Monika-twin 27.07.2012 12:31
pycha
Rafał10 13.06.2012 21:26
smaczne
czekoladka_m 13.06.2012 21:17
ja mam jeszcze sporo, więc chętnie się podzielę;)
iziona 13.06.2012 20:56
Piękna jak złoto:) uwielbiam rabarbar, a u mnie już koniec na działce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak