Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone ze szpinakiem i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
feta 1
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
mleko 4 łyżki
jajko 1
szpinak mrożony 500 g
czosnek ząbki 2
masło 2 lyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone ze szpinakiem i fetą

Inspiracją dla mnie był przepis na blogu Pyzy. Muszę Wam powiedzieć, że wyszły bardzo smaczne i już wiem, że na pewno je niedługo powtórzę... choć nigdy nie przepadam za zwykłymi mielonymi- zawsze wolałam schabowego :) Na patelni rozpuszczamy masło i dusimy pod przykryciem mrożony szpinak. Następnie dodajemy 1/2 fety oraz wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Bułkę tartą zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na minutkę. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, napęczniałą bułkę tartą, jajko oraz pieprz i sól. Mieszamy. Następnie formujemy kotleciki, rozpłaszczamy je na dłoni i nakładamy farsz szpinakowy oraz słupek serka feta. Formujemy kotleciki, zlepiając brzegi lub przykrywamy drugim kotleciki rozpłaszczonym - bez nadzienia. Kotleciki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.08.2012 08:20
mniam
cukiereczek 07.07.2012 06:21
pyszne
Rafał10 13.06.2012 21:28
mmm pychaa:>
teresa18 13.06.2012 19:15
pyszności
aginaa 13.06.2012 18:35
polecam
elka4621 13.06.2012 18:30
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak