Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kopciuch - masy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa I
masa krówkowa 1 opakowanie
margaryna 0,5 opakowania
cukier puder 2 łyżki
ozechy laskowe 250-300 gram
Masa II
śmietana 1 opakowanie
śmietan fix 2 sztuki
cappuccino orzechowe 3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
czekolada mleczna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kopciuch - masy

do tego ciasta potrzebny jest biszkopt przpepołowiny na 2 czesci.

masa I:
do duzego garnka napełnionego wrzaca i gotujaca sie woda wlozyc mniejszy garnek i włożyc wszystkie składniki z masy I. podgrzac do momentu az masa bedzie jednolita. jeszcze cieplą przełozyć na pierwszy placek biszkoptowy, przykryc drugim

masa II:
smietane ubijamy na sztywno dla pewnosci dodajemy smietan fixy, po ubiciu dodajemy cappuccino, cukier i na koncu ztarta czekolade na tarce, lekko wymieszac. wyłozyć na placek gorna czesc i boki ciasta, wstawic do lodowki na jais czas zeby smietana dobrze przywarla do ciacha smacznego zycze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.07.2012 10:21
mniam mniam;)
Dorian 21.06.2012 19:30
super
Rafał10 13.06.2012 21:29
mmm pychaa:>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak