Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 garście
mięso mielone wieprzowe 600 g
por 2
cebula 2
czosnek ząbki 2
keczup pikantny 6 łyżek
bulion 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z mięsem

Na patelni wrzucam pokrojoną cebulę. Dodaję mięso mielone z czosnkiem i wszystko wspólnie podsmażam. Por kroję w paski i sparzam wrzątkiem. W naczyniu żaroodpornym układam warstwę mięsa smażonego z cebulą i czosnkiem - wsypuję całą zawartość patelni wraz z sokami. Wlewam keczup i mieszam. Farsz mięsny posypuję sparzonym porem. Przysypuję surowym ryżem tworząc ostatnią warstwę. Całość zalewam wrzącym bulion zrobionym na dwóch kostkach rosołowych. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekam przez kilkanaście minut, aż ryż wchłonie cały bulion. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.06.2012 21:29
mmm pychaa:>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak