Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 1 kg
ryż 2 woreczki
przecier pomidorowy 10 łyżek
cebula 1
olej
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
rosół 1 l
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez kapusty

Mięso (różne, wymieszane np. rosołowe, trochę wieprzowego i wolowego) ugotować, a następnie zmielić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Podmażyc razem ze zmielonym miesem z dodatkiem papryki słodkiej i ostrej, solą i pieprzem. Ryż ugotować tak, aby był lekko rozgotowany,a le gołabki ladnie się złaczyły. Mięo wymieszać z ryzem. Lepiec kulki, które następnie należt lekkos płaszczyć. Przecier dokladnie wymieszać z rosołem- w razie potrzeby można dodać więcej przecieru, a by sos był gęstszy. Doprawić do smaku. Na naczynia włożyć ulepione gołabki i zalać sosem. Zapiec w naczyniu żaroodpornym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.06.2012 21:33
wyglądaja skamowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak