Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort biszkoptowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier drobny 1 szklanka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
krem do tortów czekoladowy 1 opakowanie
truskawki świeże 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowy

Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier oraz żółtka.Dosypujemy stróżkiem mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.Mieszamy dokładnie łyżką. Surowe ciasto przelewamy w tortownicę.Pieczemy Ok.1 godziny w temp.180s.c Krem do tortów czekoladowy przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.Smarujemy nim ciepły biszkopt.Na wierzch dekorujemy truskawkami oraz wiórkami kolorowymi.Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 20.07.2012 14:44
ładny
Rafał10 13.06.2012 21:34
mniam, mniam ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak