Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki z dynią i serem feta

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 gram
żółtko jajek 2 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tymianek do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
dynia 200 gram
feta 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z dynią i serem feta

Ciasto zagnieść na gładką masę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.

Pokrojoną dynię sparzyć wrzątkiem, odcedzić na sitku.

Foremki do tartaletek wyłożyć folią aluminiową i każdą wyłożyć ciastem. Ciasto posypać tymiankiem, rozłożyć słupki dyniowe i pokruszyć ser, posypać pieprzem ziołowym.

Tartaletki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewunia11 12.07.2012 16:19
meega!
domaskowa 13.06.2012 19:15
Jest wyjątkowe :)
Rafał10 13.06.2012 17:22
To musi być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak