Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 10 plastrów
czosnek 2 ząbki
ketchup 2 łyżki
majonez 2 łyżki
żółty ser 3-4 plastry
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z sosem

Plastry mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Mięso może być dowolne karczek od szynki byleby dało się troszkę rozbić.

Ser pokroić w drobniutką kostkę.

Majonez połączyć z ketchupem dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i smarować przygotowane płaty mięsa.
Posypać serem i zwijać w roladkę.

Jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody i szczyptą przyprawy kuchennej. Panierować roladki w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 12.09.2012 09:11
ekstra
ronald88 13.06.2012 19:57
super
Rafał10 13.06.2012 17:24
wyglądają bardzo smacznie :)
Sylwia29 13.06.2012 16:30
Często takie robię !;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak