Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 opakowanie
masło 200 g
galaretka cytrynowa 3 sztuka
jajko 3 sztuka
cukier puder 1 łyżka
banan 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Dno tortownicy pokryć biszkoptami. Masło utrzeć z cukrem mikserem na puch, dodać zmiksowane banany (jeden zostawić do dekoracji), żółtka, 2 galaretki rozpuszczone w 1/2 l wrzątku i ostudzone (powinny być letnie), pianę z białek. wszystko razem wymieszać. Wlać masę na biszkopty, pozostawić do stężenia. Gdy masa zastygnie, na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry banan i zalać trzecią, tężejącą już galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 13.07.2012 13:47
pycha bananowiec
niedozywiona 13.06.2012 14:45
o matko, jadłabym to całymi dniami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak