Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony w ziołach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 zabki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
mięta suszona 1/2 łyżeczki
szałwia 1/2 łyżeczki
ocet winny łyżka
sól
smalec do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony w ziołach

Z oliwy, octu, ziół i czosnku zmiażdżonego i roztartego z solą zrobi marynatę i natrzeć nią boczek. Owinąć folią i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Następnie piec w 160 stopniach. Jest dobry na ciepło lub na zimno do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.11.2013 16:57
smakowity ten boczuś
Wojt@s
Wojt@s 07.10.2013 12:04
fajny przepis
Rybciia 05.09.2013 11:42
lubię taki boczek :-)
adelajda 31.07.2013 16:31
do chlebka super
jeta72 18.07.2013 12:37
bardzo lubię :-)
cooleczka 01.07.2013 16:19
fajny taki aromatyczny
ankaryba 27.06.2013 08:11
uwielbiam :-)
m1monika 14.06.2013 08:33
to musi być pyszne!!! :-)
IwonaKa 16.05.2013 00:08
ale to musi być smaczne
gosia56 01.05.2013 19:39
napewno pyszny taki boczuś
ONY_za_kare 11.04.2013 13:59
lubie takie mięsko!
Alex_M 22.03.2013 12:47
musi byc pyszny!
Seba 11.02.2013 10:23
extra
Beata23 28.11.2012 15:55
super na zimne dni
Bernadeta 06.11.2012 08:48
fajny taki boczek z ziołami
caralajna 13.08.2012 09:24
ziołowy jest pyszny
gusia1000 17.07.2012 18:07
Dobre jadło.
tessa 16.07.2012 17:28
lubię boczek
KOBRA 22.06.2012 22:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak