Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet zkurczaka marynowany w zalewie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Zalewa:
woda 1.5 L
cebula 3 szt
pieprz 1/2 łyzeczka
papryka mielona 1/2 łyżeczka
przecier pomidorowy 200 ml
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier 5 łyżek
sól 1 łyżka
ocet 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: filet zkurczaka marynowany w zalewie

Kroki postępowania

1
Fileta krimy na cienkie małe kawałki i panierujemy jak kotleta , pieczemy na delikatny kolor .
Krok 1 - filet  zkurczaka marynowany w zalewie foto
2
Upieczone umieszczamy w słoiku .
Zalewę wszystkie skladniki zagotowywujemy dodajemy poszatkowaną cebulę i taką zalewą gorącą , zalewamy mięso w słoikach , powinno nam wyjsć z 3 słoiki 1l
Krok 2 - filet  zkurczaka marynowany w zalewie foto
3
Możemy to przechowywać w lodówce dosć troszkę czasu ,ja trzymam ok 2 miesięcy im dłuzej tym smaczniejsze , na imprezę genialne i można zrobić dużo wcześniej :)
Krok 3 - filet  zkurczaka marynowany w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.01.2013 09:48
W samej mące Habibi ? muszę wypróbować .
Habibi 11.08.2012 19:45
ja obsmażam w mące, ale w bułce też pewnie dobre :)
Anna133 13.06.2012 21:40
hahah do obtoczenia mieska i upieczenia go :)))
suzana 13.06.2012 14:32
ciekawy przepis, tylko po co bułka tarta?
Anna133 13.06.2012 14:10
i bardzo praktyczny , kiedy wpadają goście , ja odkręcam słoik i mamy pyszny poczęstunek , robię jeszcze rybę i dałam juz przepis do mojej księgi :)
Sroczka 13.06.2012 13:02
Bardzo oryginalny przepis. Z chęcią bym posmakowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak