Przepis i sposób przygotowania na: filet zkurczaka marynowany w zalewie
Kroki postępowania
Zalewę wszystkie skladniki zagotowywujemy dodajemy poszatkowaną cebulę i taką zalewą gorącą , zalewamy mięso w słoikach , powinno nam wyjsć z 3 słoiki 1l
filet z kurczaka | 2 kg |
jajko | 2 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
sól | |
Zalewa: | |
woda | 1.5 L |
cebula | 3 szt |
pieprz | 1/2 łyzeczka |
papryka mielona | 1/2 łyżeczka |
przecier pomidorowy | 200 ml |
ziele angielskie | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
cukier | 5 łyżek |
sól | 1 łyżka |
ocet | 1/2 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: