Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie z papryką

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry albo na kawałki.
Obsmażyć na oleju. Dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Wymieszać i przesmażyć. Zalać wodą. Dodać ziele angielskie, oprószyć solą i dusić ok. 25 minut. Paprykę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Dodać też koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 17.06.2012 17:02
Lubię takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak