Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1,5 sztuki
jajko 3 sztuki
por 1/2 sztuki
ogórek zielony 1/2 sztuki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z jajkiem

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Część jajek pokroić w kostkę, a część na ćwiartki albo w ósemki. Pomidora umyć, pokroić w ósemki. Ogórka umyć, ukroić kilka plasterków, a resztę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Pora oczyścić, umyć i drobno pokroić. Do ryżu dodać jajko i ogórka pokrojone w kostkę, pora i kukurydzę, wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wyłożyć na półmisek albo do salaterki, obłożyć pozostałymi jajkami, pomidorem i ogórkiem. Sałatkę polać ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 17.06.2012 17:03
wygląda smakowicie
elka4621 13.06.2012 10:06
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak