Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
cebula 2 sztuki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
szczypiorek 1/2 pęczka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie

Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać obrane i pokrojone drobno cebule. Podlać wodą.
Dodać kostkę rosołową i wymieszać.
Dusić ok. 20 minut.
Dodać kukurydzę, koncentrat pomidorowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.06.2012 09:44
Taki sosik jest wyśmienity !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak