Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 500 g
cebule 2-3 szt
szczypta cukru
szczypta chilli
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt
marchew
keczup pikantny 3 łyżki
woda
oliwa 2-3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki z warzywami

Szynkę myjemy , osuszamy i kroimy w kawałki ( kostkę lub paski ) , cebule obieramy , paprykę myjemy oczyszczamy i kroimy w paseczki , marchew także obieramy i ścieramy na tarce lub szatkujemy w paseczki . Warzywa podsmażamy na patelni , mięso w nie wielkiej ilości dusimy na oliwie w osobnym garnku gdy leciutko się podsmaży dodajemy do niego warzywa i zalewamy wodą doprawiamy do smaku chili, solą i pieprzem oraz szczyptą cukru . Dodajemy keczup lub przecier , gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką . Podajemy z ziemniaczkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 21.04.2013 21:52
Pyszny, często taki robię
Seba 07.11.2012 09:25
bardzo smaczny
RenataZ-et 25.09.2012 19:33
super obiadek
Wacław 08.09.2012 09:28
pycha obiadek !
dagmara020 31.07.2012 08:49
lubię to
fijolek91 20.07.2012 21:50
ciekawe
Rafał10 13.06.2012 09:47
oj pyszności, uwielbiam takie obiadki :)
Wafelek2601 13.06.2012 09:00
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak