Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula z zasmażanym jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
jajko 3 sztuki
jabłko 1 sztuka
zielenina 1/2 pęczka
sól do smaku
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula z zasmażanym jabłkiem

Cebulę obrać, pokroić w piórka albo krążki. Jabłko umyć, można obrać, oczyścić z nasion i pokroić na cząstki.
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i zeszklić.
Następnie dodać jabłko i dusić aż zmięknie.
Jajka wybić na miseczkę i lekko roztrzepać.
Wylać do cebuli. Wymieszać, doprawić do smaku.
Posypać pokrojoną zieleniną.
Smażyć do ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 17.06.2012 17:07
Z jabłkiem i smacznie wygląda.
Rafał10 13.06.2012 09:48
ciekawe smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak